Pasta scampi

Simpel en lekker, meer moet dat niet zijn :)

Deze pasta is ideaal als maaltijd voor een intensieve training, maar ook zonder sport kan je hier perfect van genieten!

Kies dan voor volkorenpasta & voeg extra groenten (zoals champignon, paprika, courgette, ... toe)


Ingrediënten voor 2 personen


  • 250g tagliatelle of volkoren alternatief

  • 10 scampi's (15 indien kleine)

  • 5 tomaten

  • 2 sjalotten

  • 1 teentje look

  • 25ml witte wijn

  • 1/4 koffielepel harissa (naar smaak)

  • Verse kruiden (peterselie, tijm, basilicum, dragon, ...)

  • olijfolie

  • peper en zout


Bereidingswijze


  • Ontdooi de scampi (indien nodig)

  • Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook.

  • Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tot 15 tellen lang onder in het hete water. Spoel ze onmiddellijk in koud water. Verwijder nu de schil van de tomaten.

  • Snij elke tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe de stukjes tomaat in een schaal en zet die even opzij.

  • Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel ook de look en plet de teentjes tot pulp.

  • Zet een stoofpot of een diepe pan op een matig vuur en verhit er een scheutje olijfolie in.

  • Stoof de stukjes sjalot en de look enkele minuten in de olie. Wanneer de sjalotstukjes glazig zijn, voeg je de blokjes tomaat toe.

  • Roer alles om en laat de stukjes tomaat smelten. Reken hiervoor ongeveer een kwartiertje, op een matig vuur.

  • Voeg nadien een scheutje witte wijn toe en laat de saus nog even sudderen.

  • Om de tomatensaus een lichtpikante toets te geven, voeg je een toefje harissa toe.

  • Vul een ruime pot met water en breng het aan de kook. Voeg een flinke snuif zout toe en kook de tagliatelle beetgaar.

  • Zet een braadpan op een stevig vuur en verhit er een scheut olijfolie in. Wanneer de olie gloeiend heet is, bak je er de scampi in. Voeg wat peper en zout toe. Bak de scampi enkele minuten, zodat ze niet taai worden.

  • Snij de verse kruiden in kleine stukjes

  • Doe de gebakken scampi in de tomatensaus en roer ze even om.

  • Giet de tagliatelle in een schaal en schenk daarover de tomatensaus met scampi. Werk af met de verse kruiden.






 
  • Facebook
  • Instagram

Copywright © Key ingredients - website by mix