Door de combinatie van pasta met courgette krijg je meteen een dosis extra groenten binnen! Bovendien is de pesto zelfgemaakt en beslis je dus zelf wat je erin zwiert!
Ingrediënten voor 2 personen
4 courgettes
spiraalsnijder
30g Parmezaanse kaas (eventueel wat extra)
½ teentje look
4el olijfolie
2 handen basilicum
sap van ½ limoen
3 el pijnboompitten
20 kerstomaatjes
Provençaalse kruiden
peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180graden.
Was de courgettes, snijd de uiteinden af en maak sliertjes met een spiraalsnijder.
Doe de Parmezaanse kaas, look, olijfolie, basilicum, citroensap en pijnboompitten in een blender en mix tot een gladde pesto.
Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Besprenkel ze met een beetje olijfolie een kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Bak ze gedurende 20min in de voorverwarmde oven.
Bak de courgetteslierten ongeveer 3min in een pan met een beetje olijfolie. Niet te lang anders worden ze papperig. Kruid af met zwarte peper. Haal uit de pan en laat even aflekken.
Meng met de pesto. Leg er de tomaatjes op en werk af met pijnboompitten en verse basilicum (en eventueel wat Parmezaanse kaas).
Tip: eet de pasta met een stukje stokbrood als je nadien nog gaat trainen of als je net een zware training had.
