Gepofte rijstrepen

Ingrediënten (voor 12 snacks)

  • 100g gepofte rijst

  • 30g havermeel of vermalen havermout

  • 2el zonnebloempitten

  • 2el lijnzaad

  • 2el chiazaad

  • 5 paranoten

  • 2el kokosolie

  • 5 zachte dadels

  • 1el ras el hanout

Bereidingswijze

  • Meng de gepofte rijst, havermeel, zonnebloempitten, lijnzaad en chiazaad in een mengkom.

  • Hak de paranoten in stukjes en voeg ze toe.

  • Verwarm kokosolie en prak de dadels door de olie tot een zacht glad mengsel. Roer de ras el hanout erdoor.

  • Giet de inhoud van de steelpan over de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.

  • Verdeel het mengsel over een bakblik en druk stevig en gelijkmatig aan (+- 1,5cm dik).

  • Dek het blik af met plasticfolie en zet minstens 2u in de koelkast zodat het kan opstijven.

  • Snijd de koek in 12 stukken.







 
  • Facebook
  • Instagram

Copywright © Key ingredients - website by mix