Ingrediƫnten (voor 12 snacks)
100g gepofte rijst
30g havermeel of vermalen havermout
2el zonnebloempitten
2el lijnzaad
2el chiazaad
5 paranoten
2el kokosolie
5 zachte dadels
1el ras el hanout
Bereidingswijze
Meng de gepofte rijst, havermeel, zonnebloempitten, lijnzaad en chiazaad in een mengkom.
Hak de paranoten in stukjes en voeg ze toe.
Verwarm kokosolie en prak de dadels door de olie tot een zacht glad mengsel. Roer de ras el hanout erdoor.
Giet de inhoud van de steelpan over de droge ingrediƫnten en meng goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over een bakblik en druk stevig en gelijkmatig aan (+- 1,5cm dik).
Dek het blik af met plasticfolie en zet minstens 2u in de koelkast zodat het kan opstijven.
Snijd de koek in 12 stukken.
