Deze jummy vegan frambozen crumble maakt je instant gelukkig!
Ingrediënten voor 4 personen
500g bloem
200g suiker of equivalent zoetstof
2tl bakpoeder
snufje zout
geraspte schil van 1 citroen
200ml zonnebloemolie
40g maïzena
1el esdoornsiroop
400g frambozen
30g cassonadesuiker
Bereidingswijze
Meng de bloem met de suiker, bakpoeder, zout en citroenrasp.
Voeg de olie toe en meng tot een glad deeg. Zet 30min in de koelkast.
Verhit de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakvorm van 20 x 30cm met bakpapier. Meng de maïzena en de esdoornsiroop onder de frambozen.
Bedek de bodem van de bakvorm met iets meer dan de helft van het deeg. Druk goed aan en verdeel het fruit erover.
Meng de cassonadesuiker door de rest van het deeg env verdeel over het fruit.
Zet 45min in de oven.
Haal de koek uit de oven en laat volledig afkoelen. Snij nadien in repen of vierkantjes.
