Deze pancakes zijn een vegan alternatief voor de gewone varianten. Bovendien zijn ze licht verteerbaar & geven ze voldoende energie om de dag mee te starten.
Ingrediƫnten (voor 4 kleine pancakes)
10g chiazaad
300ml rijstmelk
1 banaan
100g boekweitmeel
kokosolie of alternatief
rasp van 1/2 citroen
2tl bakpoeder
1tl gemalen kaneel
20g rozijnen
Bereidingswijze
Meng het chiazaad door de melk en laat 5 min weken.
Prak de banaan fijn in een kom en voeg het chiamengsel en het boekweitmeel toe.
Voeg citroenrasp, bakpoeder, kaneel, rozijnen toe en roer goed.
Verhit wat olie in een koekenpan. Schep wat beslag in de pan en beweeg de pan rustig zodat het beslag gelijkmatig over de bodem uitloopt.
Bak de pancake tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant net droog. Keer hem en bak de andere kant goudbruin.
Werk af met fruit of yoghurt naar keuze.
