Dit brood is perfect als snack of ontbijt voor een wedstrijd. Het is licht verteerbaar, koolhydraatrijk en makkelijk mee te nemen op verplaatsing. Je kan het brood 2 - 3 dagen bewaren.
Ingrediƫnten
4 rijpe bananen
1 ei
50g suiker
2el olijfolie
60ml melk
180g bruine tarwebloem
1tl bakpoeder
zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Snijd 1 banaan horizontaal doormidden en bewaar 1 helft. Prak de andere bananen met een vork.
Voeg het ei, suiker, melk en zout toe. Klop tot een glad mengsel.
Meng de bloem met het bakpoeder en meng de bloem geleidelijk door het mengsel tot een glad deeg.
Doe het deeg in een cakevorm en leg er de halve banaan bovenop.
Plaats 50min in de oven. Controleer of het klaar is door er met een mes in te prikken.
Laat afkoelen op een rooster.
