Bananenbrood

Dit brood is perfect als snack of ontbijt voor een wedstrijd. Het is licht verteerbaar, koolhydraatrijk en makkelijk mee te nemen op verplaatsing. Je kan het brood 2 - 3 dagen bewaren.


Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen

  • 1 ei

  • 50g suiker

  • 2el olijfolie

  • 60ml melk

  • 180g bruine tarwebloem

  • 1tl bakpoeder

  • zout


Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden.

  • Bekleed de cakevorm met bakpapier.

  • Snijd 1 banaan horizontaal doormidden en bewaar 1 helft. Prak de andere bananen met een vork.

  • Voeg het ei, suiker, melk en zout toe. Klop tot een glad mengsel.

  • Meng de bloem met het bakpoeder en meng de bloem geleidelijk door het mengsel tot een glad deeg.

  • Doe het deeg in een cakevorm en leg er de halve banaan bovenop.

  • Plaats 50min in de oven. Controleer of het klaar is door er met een mes in te prikken.

  • Laat afkoelen op een rooster.




Tel. +(32) 4 78 08 34

Copywright © Key ingredients - website by mix