Ingrediƫnten voor 2 personen
Voor de balletjes
1/2 ui
1 teentje look
300g rundergehakt
peper en zout
1 ei
10g broodkruim of paneermeel
4 volkoren pitabroodjes
Voor de muntyoghurt
enkele blaadjes fijngesnipperde munt
140g magere natuuryoghurt
Sap van 1/4 citroen
zout
Voor de salade
1 komkommer
150g kerstomaten
sap van 1/2 citroen
1el gehakte peterselie
zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snipper de ui en look. Meng het gehakt, ui, look, zout, peper, ei en broodkruim in een kom en vorm met het mengsel balletjes.
Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en doe er wat olijfolie over.
Bak de balletjes gaar in 15min.
Warm intussen de pitabroodjes in de oven.
Hak de munt fijn en roer in een kom met de magere yoghurt, citroensap en zout.
Snijd voor de salade de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. Meng ze in een schaal door elkaar. Hussel het citroensap, peterselie en zout erdoor.
Neem de gehaktballetjes en het brood uit de oven. Snijd de pitabroodjes doormidden. Vul elke helft met een paar gehaktballetjes en schep er wat van de muntyoghurt in. Serveer er de salade bij.
