Gehaktballetjes met muntyoghurt


Ingrediënten voor 2 personen

Voor de balletjes

  • 1/2 ui

  • 1 teentje look

  • 300g rundergehakt

  • peper en zout

  • 1 ei

  • 10g broodkruim of paneermeel

  • 4 volkoren pitabroodjes


Voor de muntyoghurt

  • enkele blaadjes fijngesnipperde munt

  • 140g magere natuuryoghurt

  • Sap van 1/4 citroen

  • zout


Voor de salade

  • 1 komkommer

  • 150g kerstomaten

  • sap van 1/2 citroen

  • 1el gehakte peterselie

  • zout


Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Snipper de ui en look. Meng het gehakt, ui, look, zout, peper, ei en broodkruim in een kom en vorm met het mengsel balletjes.

  • Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en doe er wat olijfolie over.

  • Bak de balletjes gaar in 15min.

  • Warm intussen de pitabroodjes in de oven.

  • Hak de munt fijn en roer in een kom met de magere yoghurt, citroensap en zout.

  • Snijd voor de salade de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. Meng ze in een schaal door elkaar. Hussel het citroensap, peterselie en zout erdoor.

  • Neem de gehaktballetjes en het brood uit de oven. Snijd de pitabroodjes doormidden. Vul elke helft met een paar gehaktballetjes en schep er wat van de muntyoghurt in. Serveer er de salade bij.



 
  • Facebook
  • Instagram

Copywright © Key ingredients - website by mix